21 Haziran 2016 Salı

HİNDİSTAN: Hindistan’ın bitkisel yağ ithalatı sezonun ilk yedi ayında %10 arttı.

Hindistan dünyanın en büyük bitkisel yağ ithalatçısı konumundadır. Hindistan’da yağlı tohum üretimi yetersiz olması sebebiyle yaklaşık 10 milyar dolarlık bitkisel yağ ithalatı yapılmaktadır. 2015 yılında Hindistan 15 milyon ton bitkisel yağ ithal etmiştir. Ülkenin bitkisel yağ ithalatı daha çok ham yağ şeklinde yapılmakta olup, ürünler ülkede rafine edildikten sonra piyasaya arz edilmektedir.

Hindistan’ın palm yağı ithalatı toplam tarımsal ürün ithalatının üçte birini oluşturmaktadır. Palm yağı sabun üretiminin yanı sıra ülkede yoğun olarak tüketilen margarin çeşidi “vanaspati” adı verilen katı yağın üretiminde kullanılmaktadır. Palm yağı ithalatının tamamına yakını Endonezya ve Malezya, soya yağı ithalatının %93’ü Arjantin ve Brezilya, ayçiçeği yağı ithalatının ise %98’i Ukrayna’dan gerçekleştirilmektedir.

Solvent Extractors' Association of India (SEA)’dan alınan verilere göre Kasım 2015’t e başlayan yeni sezonun ilk 7 ayı itibariyle Hindistan’ın bitkisel yağ ithalatının %10 arttığı belirtilmektedir. (Economic Times, Yeni Delhi Ticaret Müşavirliği)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder